mártás

Mártás

AioliAioli
francia

Aioli

Kategória: mártás

A fenti hozzávalókat nagy mozsárban bőséges csipet sóval sima, selymes pürévé keverjük. A pürét magas edénybe tesszük, hozzáadunk egy egész tojást és egy sárgáját, felöntjük a szőlőmagolajjal. Eg ..

Aioli  (Fokhagymás majonéz)Aioli  (Fokhagymás majonéz)
francia

Aioli (Fokhagymás majonéz)

Kategória: mártás

A fokhagymagerezdeket átpféselem, hozzákeverem a tojássárgáját és cseppenként belekeverem az olívaolajat. Sóval, borssal, mustárral és citromlével ízesítem. ..

Aioli mártásAioli mártás
francia

Aioli mártás

Kategória: mártás

Alaposan összetörjük a fokhagymát és simára keverjük a tojások sárgájával. Vékony sugárban állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd sóval, borssal, mustárral és citromlével ízesítjük. ..

Ajoli krémAjoli krém
francia

Ajoli krém

Kategória: mártás

Az összetört főtt krumplit sózzuk, hozzáadunk 3-4 tojás sárgáját, legalább egy nagy fej összetört fokhagymát (de inkább kicsivel többet, ízlés szerint), majd amennyi olajat felvesz. Simára keverjük. ..

Albuféra mártásAlbuféra mártás
francia

Albuféra mártás

Kategória: mártás

Húskivonat, csontleves készítése: különböző húsokból, csontokból vízben fűszerezve, lassú forralással több órán keresztül sűrű kivonatot főzünk. (Amennyiben erős, fűszeres csontkivonatot készít ..

Amerikai mártás (Sauce américaine)Amerikai mártás (Sauce américaine)
francia

Amerikai mártás (Sauce américaine)

Kategória: mártás

Leginkább tengeri rákkal, de folyami rákkal is elkészíthetjük. Az apróra vagdalt zöldséget, hagymát olajban megpirítjuk, beletesszük a fűszereket, az összezúzott fokhagymát, jól elkeverjük és beletessz ..

Archiduc mártás (Sauce archiduc)Archiduc mártás (Sauce archiduc)
francia

Archiduc mártás (Sauce archiduc)

Kategória: mártás

A madeirát és a konyakot felére beforraljuk, hozzákeverjük a Velouté mártást, a tejszínt és tovább forraljuk, amíg a kellő sűrűséget elérte. Szűrőruhán áttörjük, utánízesítjük és habverőve ..

Archiduc-mártásArchiduc-mártás
francia

Archiduc-mártás

Kategória: mártás

A borból, az egész borsból és a borpárlatból kivonatot főzünk, és a kész fehérmártáshoz keverjük. Végül tejszínnel és vajdarabkákkal dúsítjuk. Tálalás előtt kiforraljuk és leszűrjük. Ha sz ..

Auróra mártás (Sauce Aurora)Auróra mártás (Sauce Aurora)
francia

Auróra mártás (Sauce Aurora)

Kategória: mártás

A kész supréme mártáshoz annyi paradicsompürét keverünk, hogy szép halvány rózsaszínű legyen. Tálaláskor belemorzsolt vajjal feljavítjuk. Tojásételekhez, halakhoz és főtt szárnyasokhoz tálaljuk ..

Jelenleg a(z) 5. oldalon áll