fűszervaj

Fűszervaj

Ajókás vajAjókás vaj
francia

Ajókás vaj

Kategória: fűszervaj

A keverőtálba tett vajat simára keverjük. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk vagy lereszeljük. Az ajókapasztával együtt hozzáadjuk a vajhoz, és simára keverjük. Főleg különböző, hallal készülő, ..

Beurre „Café de Paris”Beurre „Café de Paris”
francia

Beurre „Café de Paris”

Kategória: fűszervaj

A vaj kivételével mindent összekeverünk a mozsárban, majd hozzáadjuk a lágy vajat, s összedolgozzuk. Hűtőszekrénybe tesszük. Adják grillezett húsokhoz, de sűrű szárnyashúslevesbe keverve mártás gya ..

Egyszerű fűszervajEgyszerű fűszervaj
francia

Egyszerű fűszervaj

Kategória: fűszervaj

A vaj kivételével mindent összekeverünk a mozsárban, majd hozzáadjuk a lágy vajat, s összedolgozzuk. Hűtőszekrénybe tesszük. (Párolt zöldségekhez egészen kiváló.) ..

Fokhagymás vajFokhagymás vaj
francia

Fokhagymás vaj

Kategória: fűszervaj

A megtisztított fokhagymagerezdeket lereszeljük, vagy vágódeszkán péppé vágjuk. A simára kikevert vajhoz adjuk, majd a fokhagymás vajat becsomagolva formázzuk és a mélyhűtőbe téve, megfagyasztjuk. ..

Fűszeres vajFűszeres vaj
francia

Fűszeres vaj

Kategória: fűszervaj

A parajt, a metélőhagymát és a zöldpetrezselymet alaposan megmossuk, majd beletesszük egy levesszűrőbe és 1-2 percig zubogó, forró vízbe mártva leforrázzuk. Ezután jól lecsepegtetjük, és vágódeszkára ..

Kaviáros vajKaviáros vaj
francia

Kaviáros vaj

Kategória: fűszervaj

A vajat keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a kaviárt, majd az egészet finom szűrőn vagy szitán keresztül áttörjük. Becsomagolva tesszük a mélyhűtőbe. A kaviáros vajat szendvics ..

RákvajRákvaj
francia

Rákvaj

Kategória: fűszervaj

A rákhús kibontásakor visszamaradt páncélból készítjük a rákvajat. A csontos részeket (mozsárban) egészen apróra törjük, majd vajon lassan, kevergetve pirítjuk. (Ha a páncél eleve nem lenne piros, ez ..

RákvajRákvaj
francia

Rákvaj

Kategória: fűszervaj

Először zúzzuk össze a rákcsontokat, majd adjuk hozzá a vajat. Utána pirítsuk meg, tegyük hozzá a paprikát és engedjük fel kb. 5-6 dl vízzel. Ha már eléggé forr a víz, hűtsük le a mártásalapot. Í ..

Bottargás fűszervajBottargás fűszervaj
magyar

Bottargás fűszervaj

Kategória: fűszervaj

A bort kis lángon, lassan sziruposra sűrítjük (kb. egy evőkanálnyi mennyiségre). A vajat krémesre keverjük, hozzáadjuk a sűrített bort és a frissen reszelt bottargát. Kevés friss borssal ízesítjük, h ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll