meleg előétel

Meleg előétel

BorjúkrézliBorjúkrézli
zsidó

Borjúkrézli

Kategória: meleg előétel

Ledarálom a kikóserezett borjúhúst, majd elkeverem a borssal, a zúzott fokhagymával, a köménnyel, a majorannával és ízlés szerinti sómennyiséggel. Betöltöm a kikóserezett borjúbélbe. Kevés víz hozzá ..

Bundás maceszBundás macesz
zsidó

Bundás macesz

Kategória: meleg előétel

A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. ..

BurekasBurekas
zsidó

Burekas

Kategória: meleg előétel

A margarinból elveszünk 3 dkg-ot, ezután 2 dkg liszttel lazán elkeverjük, majd négyzetet formálunk belőle. A többi lisztet a 3 dkg margarinnal, a sóval, ecettel és a vízzel jól eldolgozzuk. Amikor már lejö ..

Diós halDiós hal
zsidó

Diós hal

Kategória: meleg előétel

A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a halat és a diót, majd kevés vízzel felöntjük. Amikor a hal félig megpuhult, hozzáadjuk a mazsolát is. Sóval, cukorral, kevés fahéjj ..

Gefillte fisGefillte fis
zsidó

Gefillte fis

Kategória: meleg előétel

A halat ledaráljuk, összekeverjük a tojással, a morzsával, a mandulával, 1 kis fej reszelt hagymával, sóval, borssal, kevés cukorral, majd fél óráig pihentetjük. Közben a 2 nagyobb hagymát a karikára ..

Hamis hal (false fis)Hamis hal (false fis)
zsidó

Hamis hal (false fis)

Kategória: meleg előétel

A tyúkhúst megdaráljuk, összekeverjük egy kis fej apróra vágott hagymával, l beáztatott és kifacsart zsemlével, l kanál zsírral, 2 tojással, sóval, borssal és egy kevés cukorral. Egy lábosban megfőzzü ..

KniseszKnisesz
zsidó

Knisesz

Kategória: meleg előétel

A lisztet, a tojást, a zsírt, a vizet és a sót összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A töltelékhez a zsírban sárgára pároljuk a hagymát, elkeverjük a burgonyával és az apróra vágott t ..

KremzliKremzli
zsidó

Kremzli

Kategória: meleg előétel

A tojást, a zsírt a darált diót felverjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a maceszlisztet. Kis cipókat formálunk, majd forró olajban mindkét oldalukat átsütjük. Készíthetjük sósan is, a fűszerek helyett ..

Krumplis latkeszKrumplis latkesz
zsidó

Krumplis latkesz

Kategória: meleg előétel

A reszelt burgonyát hagymával, tojással, liszttel összekeverjük, fűszerezzük. Palacsintasütőben olajat hevítünk, és merőkanál mennyiségenként a masszát kisütjük. Peszahkor liszt helyett maceszdarát ha ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll