mártás

Mártás

Alma-birsmártásAlma-birsmártás
zsidó

Alma-birsmártás

Kategória: mártás

A gyümölcsöt a borban a fűszerekkel együtt puhára pároljuk, majd összeturmixoljuk. Libasülthöz, sült csirkéhez illő, könnyű mártás. ..

Besamelmártás zsíros ételekhezBesamelmártás zsíros ételekhez
zsidó

Besamelmártás zsíros ételekhez

Kategória: mártás

A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük húslevessel, vagy a borral, fűszerezzük, majd néhány percig sűrűn kevergetve főzzük. Levesszük a tűzről, s két tojássárgáját kever ..

EgresmártásEgresmártás
zsidó

Egresmártás

Kategória: mártás

A megtisztított egrest, a cukrot és a fűszereket kevés vízben főni tesszük, s amikor már majdnem puha, a tojásfehérjéből habot verünk, lazán elkeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd a forró e ..

HagymamártásHagymamártás
zsidó

Hagymamártás

Kategória: mártás

A hagymát apró kockára vágjuk, az olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, felengedjük a húslevessel (lehet vízzel is), sózzuk, cukrozzuk, ecettel vagy citromlével savanyítjuk, majd simára keverve t ..

Hideg tökmártásHideg tökmártás
zsidó

Hideg tökmártás

Kategória: mártás

A meggyalult tököt sóval, cukorral, kaporral, kevés ecettel puhára főzzük, a zsírból, lisztből készült liszttel berántjuk. Ezután a tojást kevés liszttel elkeverjük, s a tökhöz adjuk. Kihűtve is finom ..

KapormártásKapormártás
zsidó

Kapormártás

Kategória: mártás

Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, beleszórjuk a finomra vágott kaprot, felöntjük egy kevés vízzel, sóval, cukorral ízesítjük, savanyítjuk. Levesben főtt húshoz tálaljuk. Ha halhoz k ..

MajonézMajonéz
zsidó

Majonéz

Kategória: mártás

A tojást, citromlevet, sót, cukrot összekeverjük, majd az olajat fokozatosan (cseppenként) adagolva géppel eldolgozzuk. Akkor jó, ha vajszerűen kemény lesz. ..

MeggymártásMeggymártás
zsidó

Meggymártás

Kategória: mártás

A megtisztított meggyet, a cukrot és a fűszereket kevés vízben főni tesszük, s amikor már majdnem puha, a tojásfehérjéből habot verünk, lazán elkeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd a forró ..

ParadicsommártásParadicsommártás
zsidó

Paradicsommártás

Kategória: mártás

Az olajból, lisztből rántást készítünk, beleöntjük a sűrített paradicsomot, felöntjük vízzel. Belerakjuk a zellerlevelet, a sót, cukrot, sűrű keverés mellett néhány percig forraljuk. ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll