desszert

Desszert

AlmatortaAlmatorta
zsidó

Almatorta

Kategória: desszert

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjére 1 kis sót rakunk, hogy ne esse össze, majd a hűtőbe rakjuk. A sárgáját összekeverjük egy kis cukorral. 35 dkg margarinnal eldolgozzuk. 1 pici sót és 25 dkg liszte ..

BabeszkichlachBabeszkichlach
zsidó

Babeszkichlach

Kategória: desszert

A tojássárgáját a cukorral és a tejfellel, géppel habosra keverjük. A vajat és a lisztet hozzáadjuk, jól kidolgozzuk, és elég vastagra nyújtjuk. Különféle formával kiszaggatjuk, vaníliás cukorral, fah ..

BarheszBarhesz
zsidó

Barhesz

Kategória: desszert

Az élesztőt a kevés cukorral langyos vízben felfuttatjuk, egy mély tálba szórjuk a lisztet, a sót, a tört krumplit, összekeverjük az élesztővel, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát ..

Borsos fonat (Pfefferkuchen)Borsos fonat (Pfefferkuchen)
zsidó

Borsos fonat (Pfefferkuchen)

Kategória: desszert

A lisztet és a zsírt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a borsot, a sót, és annyi bort, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Két órát pihentetjük, majd kisujjnyi rudakat sodrunk belőle. Hármas fonással apró kal ..

Brauni süteményBrauni sütemény
zsidó

Brauni sütemény

Kategória: desszert

Ugyanúgy készül, mint a márványos sütemény, csak egyenletesen barna lesz. ..

BurgonyatortaBurgonyatorta
zsidó

Burgonyatorta

Kategória: desszert

A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a főtt krumplit, a margarint, a kakaót, a maceszlisztet és a felvert tojáshabot. Lazán összekeverjük, majd kikent maceszliszttel megszórt tepsiben sütjük. ..

Cseresznyés vagy meggyes piteCseresznyés vagy meggyes pite
zsidó

Cseresznyés vagy meggyes pite

Kategória: desszert

A margarint és a porcukrot a tojássárgájával, géppel jól eldolgozzuk, összekeverjük a liszttel, a sóval, a citromhéjjal és a felvert tojáshabbal. Kikent, lisztezett tepsiben szétterítjük a tésztát, rás ..

Diós hremzliDiós hremzli
zsidó

Diós hremzli

Kategória: desszert

A tojások sárgáját a cukorral, darált dióval, maceszliszttel, citromlével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojások felvert habját, és kanállal a forró olajba szaggatjuk. Mindkét oldalát világosra sü ..

FlódniFlódni
zsidó

Flódni

Kategória: desszert

A lisztet, a margarint, a tojássárgáját, ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. Öt részre osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen. Vékonyra nyújtjuk, s a nagyobb tészt ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll