mártás

Mártás

Zöld currykrémZöld currykrém
thai

Zöld currykrém

Kategória: mártás

A koriandermagot és a rómaiköményt egy száraz serpenyőben közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt folyamatosan rázogatjuk. Egy mozsárban mozsártörővel finom porrá őröljük a pirított fűsze ..

Thai chilis-halas mártás (nam pla prik)Thai chilis-halas mártás (nam pla prik)
thai

Thai chilis-halas mártás (nam pla prik)

Kategória: mártás

A cukrot, az ecetet a halszószt, a chilit a vízzel együtt lábosba tesszük. Csendesen főzzük 5 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl. Hozzákeverjük az apróra vágott sárgaré ..

Thai currykrémThai currykrém
thai

Thai currykrém

Kategória: mártás

A koriander- és a római köménymagot száraz serpenyőben 2-3 percig pirítjuk, majd igen finomra őröljük. A rákpasztát alufóliába csavarjuk, és forró grillsütőben 3 percig sütjük; közben ételfogó c ..

Thai fűszeres dipThai fűszeres dip
thai

Thai fűszeres dip

Kategória: mártás

A finomra vagdalt újhagymát a chiliporral, a citromlével (ha van, az ún. halmártással) és a cukorral összekeverjük. Sertésből, marhahúsból vagy csirkéből készült thai vagy kínai ételekhez kínálju ..

Thai mártogatószószThai mártogatószósz
thai

Thai mártogatószósz

Kategória: mártás

Egy kis lábosban elkeverjük a cukrot, a vizet, a fehér ecetet, a halszószt, és a felaprított kis piros chilit. Felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő nélkül főzzük 5 percig, vagy míg kissé besűrűsödik ..

Thai sárga currykrémThai sárga currykrém
thai

Thai sárga currykrém

Kategória: mártás

A chilit, a durvára vágott ázsiai sonkahagymát, a felszeletelt fenyérfüvet (csak a fehér részeket), a felaprított fokhagymagerezdet, a finomra vágott, friss galangagyökeret, a zöldcitromlét és a finomra apr ..

Ázsiai mártásÁzsiai mártás
thai

Ázsiai mártás

Kategória: mártás

A mártás hozzávalóit összekeverjük egy tálban. ..

Thai vörös currykrémThai vörös currykrém
thai

Thai vörös currykrém

Kategória: mártás

A sütőt mérsékelt hőmérsékleten, 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük. A piros húsú chilit hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet, magh ..

Thai zöld currykrémThai zöld currykrém
thai

Thai zöld currykrém

Kategória: mártás

A sütőt 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük. A koriandermagot, a garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva), az egész fehér borsot és a rómaikömény-magot sütőlapra tesszük, és kb. 5-10 ..

Jelenleg a(z) 4. oldalon áll