leves

Leves

Bangkoki gombalevesBangkoki gombaleves
thai

Bangkoki gombaleves

Kategória: leves

Lassú tűzön, lefedve főzzük puhára a csirkeaprólékot. Mozsárban zúzzuk össze a fokhagymát, koriandert és a törött borsot. Pároljuk pár percig a fokhagymás masszát, az újhagymát és a bambuszrügyet a ..

Chilis csirkeleves gombávalChilis csirkeleves gombával
thai

Chilis csirkeleves gombával

Kategória: leves

A gyömbért megpucoljuk, gyufaszál vastagságú csíkokra szeleteljük. A citromfű külső héját eltávolítjuk, majd vékony karikákra felszeleteljük. Az újhagymákat vékony karikákra szeleteljük (a zöld r ..

Chilis szárnyas erőlevesChilis szárnyas erőleves
thai

Chilis szárnyas erőleves

Kategória: leves

A megtisztított csirkét és gyöngytyúkot leveszöldségekkel a hagyományos módon feltesszük főni, sózzuk fűszerezzük majd 5-6 órán keresztül lassú tűzön készre főzzük. A kész levest 15-20percen át ..

Citromfüves póréhagyma krémlevesCitromfüves póréhagyma krémleves
thai

Citromfüves póréhagyma krémleves

Kategória: leves

A póréhagyma végét levágjuk, hosszában félbevágjuk, alaposan átmossuk, majd felszeleteljük. Újra átmossuk, lecsurgatjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A citromfű külső héját eldobjuk, majd egy éles kés ..

Csípős savanyú káposzta levesCsípős savanyú káposzta leves
thai

Csípős savanyú káposzta leves

Kategória: leves

Az olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, átforgatjuk. Hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, néhány másodpercig pároljuk. Felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 10 percig főzzü ..

Csípős, savanyú garnéla levesCsípős, savanyú garnéla leves
thai

Csípős, savanyú garnéla leves

Kategória: leves

Alapleves: A rákokat megtisztítjuk, a rákfejeket és a héj darabokat az olajban, lassú tűzön 10 percig megforgatjuk. 2.5 dl vízzel felöntjük és hozzáadjuk a curry pasztát. 5 percig forraljuk, majd alacson ..

Cápauszony-levesCápauszony-leves
thai

Cápauszony-leves

Kategória: leves

Mossuk meg jól a cápauszonyvégeket, majd bő vízben áztassuk 48 órát. Közben kétszer-háromszor cseréljük az áztatóvizet, és egy kis sóval dörzsölgetve, mossuk meg jól. Rakjuk lábosba a megtisztítot ..

Gombás marhahúslevesGombás marhahúsleves
thai

Gombás marhahúsleves

Kategória: leves

Wokban megpirítjuk a felaprított hagymát, és a ferdén szelt zellert, hozzáadjuk a felcsíkozott húst, kissé összepirítjuk, majd felöntjük a levessel, hozzáadjuk a gyömbért, fűszereket, tésztát. Ha a té ..

Kagylóleves (tom yam hoi nahm sai)Kagylóleves (tom yam hoi nahm sai)
thai

Kagylóleves (tom yam hoi nahm sai)

Kategória: leves

A kagylókat kefével megtisztítjuk, a levest felforraljuk, sóval és cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a kagylót, kislángon készítjük mindaddig, míg a kagylók ki nem nyílnak. Citormlével és kevés szétlap ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll