desszert

Desszert

Jázminos kókusztortaJázminos kókusztorta
portugál

Jázminos kókusztorta

Kategória: desszert

A babot 12 órára hideg vízbe áztatjuk, majd váltott vízben többször megmossuk, és ujjainkkal elmorzsoljuk, hogy a zöld héj lejöjjön róla. Fazékba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és f ..

Maracujás créme brulée banánfagylalttal, kakaós grillázzsalMaracujás créme brulée banánfagylalttal, kakaós grillázzsal
portugál

Maracujás créme brulée banánfagylalttal, kakaós grillázzsal

Kategória: desszert

A tejszínt felforraljuk. A tojássárgáját, a gyümölcspürét és a cukrot lapáttal összekeverjük (habverővel nem verjük). Keverés közben hozzáadunk 1 dl forró tejszínt, majd ezt a keveréket visszaöntjü ..

Pastéis de BelémPastéis de Belém
portugál

Pastéis de Belém

Kategória: desszert

A sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokozatra (általában 250C). A leveles tésztából egy kb. 30x20cm-es téglalapot nyújtunk, majd a hosszabb oldalánál indulva, szorosan feltekerjük, úgy, hogy egy kb. 3-4 ..

Pezsgőfagylalt ropogós csokoládévalPezsgőfagylalt ropogós csokoládéval
portugál

Pezsgőfagylalt ropogós csokoládéval

Kategória: desszert

A pezsgőt 250 gr cukorral kislángon 60 °C-ra melegítjük, belekeverjük a vajat, és 85 °C-ra melegítjük. Levesszük a tűzről, a léből keveset belekeverünk a maradék cukorral habosra kevert tojássárgájáb ..

Pudingos kosárka (Pastéis de Belém)Pudingos kosárka (Pastéis de Belém)
portugál

Pudingos kosárka (Pastéis de Belém)

Kategória: desszert

A sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokozatra (általában 250 °C). A leveles tésztából egy kb. 30x20cm-es téglalapot nyújtunk, majd a hosszabb oldalánál indulva, szorosan feltekerjük, úgy, hogy egy kb. ..

Tocinho do céuTocinho do céu
portugál

Tocinho do céu

Kategória: desszert

A cukrot összekeverjük másfél dl vízzel s felforraljuk. Közben vizes ecsettel folyamatosan tisztítjuk az edény falát. Addig forraljuk, míg a magasra emelt fakanálról finom szál nem fut le, amely cseppben vé ..

Édes rizs, (arroz doce)Édes rizs, (arroz doce)
portugál

Édes rizs, (arroz doce)

Kategória: desszert

A rizst a forrásban lévő vízbe tesszük, tizenöt percig gyöngyöző forrással készítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd újabb tíz perc után a sűrített tejet és a mangópürét. További néhány percig ..

Portugál pudingPortugál puding
portugál

Portugál puding

Kategória: desszert

A cukrot lábosba szórjuk, ráöntjük a narancsok kipréselt levét, és kevergetve addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Ezután levesszük a tűzről, és kihűtjük. A tojássárgákba apránként belekeverjük ..

DiópudingDiópuding
portugál

Diópuding

Kategória: desszert

A finomra darált dióhoz hozzákeverjük a fahéjat. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a fahéjas diót is. Egy kivajazott pudingformába öntjük, és forró vízzel telt lábosba helyezz ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll