köret

Köret

60 másodperces kelbimbó60 másodperces kelbimbó
magyar

60 másodperces kelbimbó

Kategória: köret

A kis golyóbisokat félbevágjuk, megfosztjuk a mini torzsáktól őket, és felcsíkozzuk. Egy serpenyőt felmelegítünk annyira, hogy fehér füst szálljon a felületéről a magasba. Ekkor belezúdítjuk a fels ..

A legegyszerűbb lepénykenyérA legegyszerűbb lepénykenyér
magyar

A legegyszerűbb lepénykenyér

Kategória: köret

A lisztet és a sót nagyobb tálba tesszük. Az élesztőt külön edényben feloldjuk a vízben. Mikor feloldódott, apránként kézzel belegyúrjuk a lisztbe. Mikor összedolgoztuk, hozzáadjuk az olívaolajat is. ..

Almás dinsztelt vöröskáposztaAlmás dinsztelt vöröskáposzta
magyar

Almás dinsztelt vöröskáposzta

Kategória: köret

A torzsájától megtisztított vöröskáposztát vékony csíkokra vágom, a negyedelt almát vékony szeletekre vágom, a tisztított hagymát pedig megtűzdelem a szegfűszegel és a babérlevéllel. A zsírt felfor ..

Almás párolt káposztaAlmás párolt káposzta
magyar

Almás párolt káposzta

Kategória: köret

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd amikor a cukor már halvány barnára színeződött, beletesszük a vékony szeletekre szelt vöröshagymát is. Amikor ..

Alufóliás burgonyaAlufóliás burgonya
magyar

Alufóliás burgonya

Kategória: köret

A burgonyákat kefével, váltott vízben alaposan megtisztítjuk és egyenként alufóliába csomagolva a sütőben kb. egy óráig sütjük. Már előzőleg elkészítjük a mártást: a jó puha vajat habosra keverjü ..

Alufóliás sült burgonyaAlufóliás sült burgonya
magyar

Alufóliás sült burgonya

Kategória: köret

Előkészítek 4 akkora alufólia lapot, hogy egy-egy lapon ne csak kényelmesen elférjen 2 héjas burgonya, de be is lehessen csomagolni. A burgonyákat előzőleg alaposan megmosom és le is törülgetem. Hosszában ..

Amarant kásaAmarant kása
magyar

Amarant kása

Kategória: köret

Fedő alatt, takaréklángon kb. 20 percig kíméletesen főzzük. A további felhasználásnak megfelelően, tetszés szerint ízesíthetjük. ..

Angolos sült burgonyaAngolos sült burgonya
magyar

Angolos sült burgonya

Kategória: köret

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd felkarikázzuk, sóval, borssal megszórjuk, majd egy jénaiba tesszük. Ezután a zsemlemorzsát ráhintjük, és ráöntjük a tejfölt. Letakarjuk alufóliával, és a süt ..

ArticsókapüréArticsókapüré
magyar

Articsókapüré

Kategória: köret

Az articsókát a fokhagymával és a salottával megfuttatjuk az olívaolajon. A kétféle borral felöntjük, hagyjuk elpárologni. Enyhén sózzuk, cukrozzuk, a kakukkfüvet hozzáadjuk. Felöntjük az alapléve ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll