főétel

Főétel

Barackos bárány nyársonBarackos bárány nyárson
kuwaiti

Barackos bárány nyárson

Kategória: főétel

Készítsük el a pácot, tegyük bele a húst, barackot. Hagyjuk állni 2 óráig. Váltakozva húzzuk grillpálcára a húst és a barackot. Forró grillben 20-25 perig süssük. Tálaljuk forrón. ..

Beduin pörkölt tésztával (Margog)Beduin pörkölt tésztával (Margog)
kuwaiti

Beduin pörkölt tésztával (Margog)

Kategória: főétel

Hevítsük forróra az olajat. Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk üvegesre. Rakjuk hozzá a kömény- és koriandermagot, a borsot. Lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsuk még 2-3 percig. Tegyük bele a h ..

Birkapörkölt szilvávalBirkapörkölt szilvával
kuwaiti

Birkapörkölt szilvával

Kategória: főétel

Áztassuk 8 órán át a szilvát. A szárazra törölt húst pirítsuk meg olajban, adjuk hozzá a hagymát, sáfrányt, fahéjat, borsot, sót, mandulát, csontot. Öntsünk hozzá annyi forró vizet, hogy ellepje a h ..

Borjúborda lencsévelBorjúborda lencsével
kuwaiti

Borjúborda lencsével

Kategória: főétel

Tegyük az olajat és a borjúbordát nagyobb tűzálló edénybe. Pirítsuk barnára, tegyük hozzá a vöröshagymát, és pirítsuk még 3 percig. Rakjuk hozzá az összes megmaradt hozzávalót. Lassú tűzön, lef ..

Bárányhús tejes rizzselBárányhús tejes rizzsel
kuwaiti

Bárányhús tejes rizzsel

Kategória: főétel

Tegyük a húst lábosba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Sózzuk meg. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 40 percig, ezután tegyük bele a hagymát, a szegfűszeget és a borsot. Addig főzzük, amíg a hús m ..

Grillben sült bárányszeletGrillben sült bárányszelet
kuwaiti

Grillben sült bárányszelet

Kategória: főétel

Keverjük össze a vajat, a fokhagymát és a sót. Mártsuk bele a bárányszeleteket. Tegyük a forró grillsütőbe, és süssük egy-egy oldalát 7-8 percig, közben locsoljuk a vajas keverékkel. Ha kész, rakju ..

Nyárson sült bárányNyárson sült bárány
kuwaiti

Nyárson sült bárány

Kategória: főétel

Mossuk meg jól kívül-belül a bárányt. Keverjük össze a reszelt vöröshagymát az 1 teáskanál borssal és ízlés szerinti mennyiségű sóval. Alaposan dörzsöljük be a bárányt a keverékkel. 2 órát hagy ..

Nyárson sült báránykaraj töltveNyárson sült báránykaraj töltve
kuwaiti

Nyárson sült báránykaraj töltve

Kategória: főétel

Kenjük be a karaj belső oldalát az olajjal és a hagymával. Szórjuk be a törött borssal és a sóval. Tegyük a két karajt egymásra úgy, hogy a két karaj közötti rész üreget alkosson. Vékony fémszállal ..

Parázson sült csirkeParázson sült csirke
kuwaiti

Parázson sült csirke

Kategória: főétel

Az olaj, citromlé, fokhagyma, paprika, só keverékével kenjük be a csirkéket. Hagyjuk állni 3 órát. Izzó parázson süssük barnára, közben locsoljuk a páclével. Mielőtt levesszük a tűzről, szórjuk a ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll