főétel

Főétel

BuzaraBuzara
horvát

Buzara

Kategória: főétel

Forrosítsuk fel a wokot, olívaolajjal locsoljuk körbe és piritísuk meg benne a finomra vágott hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, öntsük fel fehérborral, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra v ..

Dalmát májDalmát máj
horvát

Dalmát máj

Kategória: főétel

A májat vékony szeletekre szelem, majd egy éjszakára hideg fokhagymás tejbe áztatom. Másnap leitatom róla a tejet és felületét olajjal beecsetelve rostélyon mindkét oldalát megsütöm. Csak a tálon sózom ..

Isztriai baromfinyársIsztriai baromfinyárs
horvát

Isztriai baromfinyárs

Kategória: főétel

A kicsontozott és bőrétől megtisztított csirkemellet kockára vágom, sózom, borsozom, olajjal locsolom meg. A szalonnát is hasonló kockákra vágom. Felváltva felhúzom a nyársra és parázs felett szép piros ..

Paradicsomos tintahalraguParadicsomos tintahalragu
horvát

Paradicsomos tintahalragu

Kategória: főétel

Serpenyőben felhevítem az olajat, beleszórom a tintahal karikákat és erős tüzön 2-3 percig pirítom. Ha már levet engedett, lejjebb veszem a lángot és beleszórom a zúzott fokhagymagerezdeket. Azonnal rátesz ..

Grillezett tonhal steakGrillezett tonhal steak
horvát

Grillezett tonhal steak

Kategória: főétel

A tonhalat megtisztítjuk, olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát kb. 5 percig grillezzük, és szép pirosra sütjük. A burgonyát 4 felé vágjuk, és olajban kisütjük. A má ..

Fekete kagyló fehérboros paradicsommártássalFekete kagyló fehérboros paradicsommártással
horvát

Fekete kagyló fehérboros paradicsommártással

Kategória: főétel

A kagylókat megtisztítjuk, és a kis moszatkákat kihúzgáljuk belőle. Egy nagy edényben a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a petrezselymet, és a bort, végül hozzá ..

Fűszervajas sült oradaFűszervajas sült orada
horvát

Fűszervajas sült orada

Kategória: főétel

A tisztított halat megmossuk. A hal külsejét jócskán megszórjuk a grill halas fűszersóval. A fűszervaj hozzávalóit összekeverjük, és a hal belső bendőjét megkenjük vele. Ezután a hal hasába e ..

Konoba szeletKonoba szelet
horvát

Konoba szelet

Kategória: főétel

A sertésszűzből keresztben, ferdén megpróbálunk nagyobb szeleteket vágni. Kicsit kiklopfolgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben egy bő evőkanálnyi zsírt forrósítunk, és közepes lángon készre sütj ..

Fehérboros kagylóFehérboros kagyló
horvát

Fehérboros kagyló

Kategória: főétel

A kagylót átmossuk, eltávolítjuk a bajuszkákat. A tisztítás hideg vízben történik. Egyenként átnyomkodjuk, hogy nem üres-e valamelyik kagyló, mert ebben az esetben fekete lesz a főzött kagyló. A fokha ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll