Szkordolja - Fokhagymás diómártásSzkordolja - Fokhagymás diómártás
grúz

Szkordolja - Fokhagymás diómártás

Kategória: mártás

Levágjuk a kenyér héját és enyhén megpirítjuk, majd beáztatjuk a csontalaplébe vagy tejszínbe. A diót, olaj nélkül, kicsit megpirítjuk. Minden hozzávalót mártássá turmixolunk. Főtt húsokhoz, s ..

Grúz salátaGrúz saláta
grúz

Grúz saláta

Kategória: saláta

A fokhagymákat apróra vágjuk, és belekeverjük a joghurtba. Az öntetet összekeverjük az összetépkedett salátával, és az egészet megszórjuk dióbéllel. ..

Szacivi padlizsánbólSzacivi padlizsánból
grúz

Szacivi padlizsánból

Kategória: meleg előétel

A padlizsánt megmossuk, eltávolítjuk a szártövét. Hosszában bevágjuk, és két-három órán át préseljük, hogy kinyomjuk a levét. Apróra vágjuk a diót, a fokhagymát és a petrezselymet, majd a sóval ..

Körtesaláta dióvalKörtesaláta dióval
grúz

Körtesaláta dióval

Kategória: saláta

A körtéket félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. A diót tíz-tizenöt percre forró vízbe dobjuk, aztán lehúzzuk a héját, apróra vágjuk, és megtöltjük vele a fél körtéket. Ezután leöntjük őke ..

HarcsoHarcso
grúz

Harcso

Kategória: leves

Megmossuk a marhahúst, körülbelül három centis kockákra vágjuk, majd egy nagyobb fazékba tesszük, felöntjük két liter hideg vízzel, teszünk bele sót és harminc percig főzzük. A hagymát apróra vágj ..

TolmaTolma
grúz

Tolma

Kategória: főétel

A borjúhúst megmossuk, megfőzzük, és apróra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húshoz, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A birsalmákat meghámozzuk, felső har ..

Lobio tojássalLobio tojással
grúz

Lobio tojással

Kategória: főétel

A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd karikákra vágjuk. A babot megmossuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát, és a vajon meg némi zöldséglevesben kissé megpirítjuk. Hozzákeverjük az apróra vágo ..

Csurcshela dióbólCsurcshela dióból
grúz

Csurcshela dióból

Kategória: desszert

A félbevágott diókat vastag, benedvesített cérnára fűzzük, az alsó végére egy darab gyufát kötünk, amikor végeztünk a fűzéssel, a felsőre hurkot csinálunk, így egy füzért kapunk. Elkészítjük ..

Jelenleg a(z) 5. oldalon áll