leves

Leves

BozartmaBozartma
grúz

Bozartma

Kategória: leves

A tyúkot vagy a pulykát darabokra vágjuk, beletesszük egy fazékba, és olaj nélkül, lefedve pároljuk. A párolás közben keletkező levet kimerjük, és beleöntjük egy másik edénybe. A megpárolt húshoz h ..

CsihirtmaCsihirtma
grúz

Csihirtma

Kategória: leves

A hagymát apróra vágjuk vagy húsdarálón ledaráljuk, és fazékban megfonnyasztjuk a csirke vagy a bárány zsírján. Hozzáadjuk a megmosott, földarabolt húst, és tíz-tizenöt percig pároljuk. Ezt követő ..

DiólevesDióleves
grúz

Dióleves

Kategória: leves

A dióbelet jól összezúzzuk vagy ledaráljuk, és az apróra vágott hagymával együtt beletesszük egy fazékba. Ráöntünk egy fél pohár vizet, és egy ideig pároljuk. Ezután felöntjük 1,5 liter forrásban l ..

Harcso tyúkhúsból dióvalHarcso tyúkhúsból dióval
grúz

Harcso tyúkhúsból dióval

Kategória: leves

A tyúkot földaraboljuk, beletesszük egy fazékba, ráöntünk 2-2,5 l hideg vizet, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús félig meg nem puhul. Egy másik edénybe beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, ..

HasiHasi
grúz

Hasi

Kategória: leves

Az alaposan megmosott, megtisztított és darabokra vágott pacalt és körmöket beletesszük egy fazékba, forró vizet öntünk rá, és feltesszük a tűzhelyre főni. Amint felforr, leöntjük róla a lét, és ism ..

Kaukázusi borleves mazsolávalKaukázusi borleves mazsolával
grúz

Kaukázusi borleves mazsolával

Kategória: leves

A mazsolát a konyakba beáztatjuk. A bort kevés vízzel és a citrom héjával, cukorral, sóval és szegfűszeggel elkeverjük, majd felforraljuk. A tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel. A bort leszűrjük, ki ..

NaslamaNaslama
grúz

Naslama

Kategória: leves

A feldarabolt húst beletesszük egy fazékba, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt megfőzzük. Hozzátesszük a fehérrépát és a zellert, amelyeket, ha megfőttek, kiszedünk az edényből. Csak ..

SecsamandaSecsamanda
grúz

Secsamanda

Kategória: leves

Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megfonnyasztjuk. A maconit (joghurtot) egy edényben simára keverjük, hozzáöntünk 3 dl hideg vizet, belekeverjük a lisztet és a sót, és az egészet ráöntjük a megfon ..

HarcsoHarcso
grúz

Harcso

Kategória: leves

Megmossuk a marhahúst, körülbelül három centis kockákra vágjuk, majd egy nagyobb fazékba tesszük, felöntjük két liter hideg vízzel, teszünk bele sót és harminc percig főzzük. A hagymát apróra vágj ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll