meleg előétel

Meleg előétel

Cigányhal a Szamos-partonCigányhal a Szamos-parton
erdélyi

Cigányhal a Szamos-parton

Kategória: meleg előétel

A megtisztított halat pár percig tegyük forró vízbe, hogy a bőrét könnyebben lenyúzhassuk, majd vágjuk tenyérnyi darabokra. A vaj felén a karikára vágott petrezselyemgyökeret és a finomra vágott petrezse ..

Erdélyi palacsintaErdélyi palacsinta
erdélyi

Erdélyi palacsinta

Kategória: meleg előétel

A feldarabolt csirkéből két deci tejföllel készítünk egy jó paprikás csirkét. A húst jó puhára pároljuk, rövid lével. A húst leszedjük a csontokról, apróra összevagdaljuk, hozzáadjuk a paprikás l ..

Rántott zöldpaszuly hagymamártássalRántott zöldpaszuly hagymamártással
erdélyi

Rántott zöldpaszuly hagymamártással

Kategória: meleg előétel

A jól megtisztított, mosott zöldpaszulyt egészben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. Felverünk 2 egész tojást, belekeverünk 1 evőkanál lisztet, reszelt sajtot, vágott petre ..

Töltött hagymaTöltött hagyma
erdélyi

Töltött hagyma

Kategória: meleg előétel

A hagymák tetejéből egy kis kúpot vágunk ki, és lehántjuk csak a legfelsőbb rétegét. Fövő ecetes vízbe dobjuk és puhára főzzük. Forrón kivesszük, és rétegesen szétválasszuk. Darált disznóhús ..

Sült polenta parajjal és kecskesajttalSült polenta parajjal és kecskesajttal
erdélyi

Sült polenta parajjal és kecskesajttal

Kategória: meleg előétel

Melegítsük elő a sütőt (villany: 220 fok, légkeveréses: 200 fok, gáz: 7-es fokozat), ízesítsük a konzerv paradicsomot sóval, borssal és fokhagymával. Öntsük tűzálló tálba. Tegyük nagy szűrőbe a ..

Vese velővel, tárkonyosanVese velővel, tárkonyosan
erdélyi

Vese velővel, tárkonyosan

Kategória: meleg előétel

A veséket megmossuk, a hártyát lehúzzuk róluk, majd apró darabokra vágjuk. Eközben a tárkonyecetet egy kevés vízhez öntjük, felforralva a velőt beletesszük és megfőzzük. A vízből kivéve lehúzzuk ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll