leves

Leves

Becsinált levesBecsinált leves
erdélyi

Becsinált leves

Kategória: leves

A húst sós vízben főni kezdjük. Hozzáadunk a fehérrépát és a petrezselymet, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a végén karikára vágott és kis olajban megdinsztelt sárgarépát. Bab ..

BirkagulyásBirkagulyás
erdélyi

Birkagulyás

Kategória: leves

A felvágott birkahúst sós vízben főni tesszük, apróra vágott hagymával és egy kockára vágott sárgarépával. Megborsozzuk. A másik sárgarépát megreszeljük, és kis olajban megdinszteljük. Ezt is hozz ..

CiberelevesCibereleves
erdélyi

Cibereleves

Kategória: leves

A kovászt jól elmorzsoljuk, egy liter langyos vízbe beleadjuk a korpát és meleg helyen állni hagyjuk. Ha savanyodni kezd, még felöntjük langyos vízzel és 2-3 napig erjesztjük. Ezek után szőrszitán áts ..

Cibereleves bárányhússalCibereleves bárányhússal
erdélyi

Cibereleves bárányhússal

Kategória: leves

A bárány fejét és alsó lábszárait alaposan megmossuk, megtisztítjuk, szőrtelenítjük és feltesszük főni. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a zöldhagymát és a zöld fokhagymát, és amikor már leszedtü ..

CsirkecsontlevesCsirkecsontleves
erdélyi

Csirkecsontleves

Kategória: leves

A zöldségeket megtisztítom, a zöldpaprikát kicsumázom, a gombát megmosom, száráról a földes részt levágom, a paradicsom héját leszedem, majd az összes hozzávalót vékony szeletekre vágom. Nagy fazék ..

CsirkeragulevesCsirkeraguleves
erdélyi

Csirkeraguleves

Kategória: leves

A csirkeaprólékot megtisztítjuk és feltesszük 1 liter vízben főni. Megsózzuk, adunk hozzá 5 szem borsot, 1 babérlevelet, egy-egy megtisztított és négyrét vágott sárga- és fehérrépát. Lassú tűzön pu ..

Csülökcsont-levesCsülökcsont-leves
erdélyi

Csülökcsont-leves

Kategória: leves

A hagymát az olajon megfuttatjuk, a leszűrt borsót rászórjuk. A csontot beletesszük, és annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a borsó teljesen szétfő, krémessé v ..

Czuparak levesCzuparak leves
erdélyi

Czuparak leves

Kategória: leves

A csülköt főzni kezdjük. Felvágjuk a zöldséget, és a már majdnem teljesen megfőtt csülökhöz adjuk. Ha az is megfőtt, akkor tesszük be az aszalt gyümölcsöt. Sózzuk, borsozzuk. Tíz percig főzzük, ..

Erdélyi citromos sonkalevesErdélyi citromos sonkaleves
erdélyi

Erdélyi citromos sonkaleves

Kategória: leves

A füstölt levet a hagymával felforraljuk, majd a citromhéjjal, csipetnyi gyömbérrel és szerecsendióval fűszerezve 15-20 percig gyöngyözve főzzük. Ekkor a kockákra vágott sonkát beleszórjuk. A tojásbó ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll