desszert

Desszert

Diós kürtőskalácsDiós kürtőskalács
erdélyi

Diós kürtőskalács

Kategória: desszert

Kevés langyos, cukros tejben az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet sóval elkeverjük, fészket készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, cukros tejet, tojást, olvasztott vajat, és ebből fél ..

Diós pogácsaDiós pogácsa
erdélyi

Diós pogácsa

Kategória: desszert

A lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojássárgáját, a fahéjat, a fél citrom levét és a darált diót jól összedolgozzuk. Kerek formával kivágjuk, a felvert tojással megkenjük, majd kikent tepsiben, középmel ..

Fahéjas tekercsFahéjas tekercs
erdélyi

Fahéjas tekercs

Kategória: desszert

A vajat a vízzel, a tojással, az ecettel és a cukorral simára keverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen puha tésztát kapjunk. A tésztát a kezünkkel kiveregetjük, leterítjük, és vékonyra sodorju ..

KitolófánkKitolófánk
erdélyi

Kitolófánk

Kategória: desszert

A tejet folytonos keverés mellett sűrű péppé főzzük a liszttel és a vajjal. Levesszük a tűzről, megsózzuk, és ha kissé kihűlt, de még jó meleg, belekeverjük a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a ..

KürtőskalácsKürtőskalács
erdélyi

Kürtőskalács

Kategória: desszert

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, csipetnyi sót, a porcukrot és az előzőleg kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt. A tésztát jól kidolgozzuk, cipóvá formáljuk és letakar ..

KürtőskalácsKürtőskalács
erdélyi

Kürtőskalács

Kategória: desszert

A liszthez hozáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 l tejet. A tésztát jól kidolgozzuk ..

Mézes bélesMézes béles
erdélyi

Mézes béles

Kategória: desszert

Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk, és liszttel elkeverve megkelesztjük. A vajat habosra keverjük. belevegyítjük az egy liter mézet, azután a megkelt élesztőt és két tojássárgáját, a szegfűsze ..

MézeskalácsMézeskalács
erdélyi

Mézeskalács

Kategória: desszert

A két tojást a cukorral és a szódabikarbónával nagyon habosra keverjük, majd beleöntjük a langyos mézet, a fűszereket és a lisztet. Jól kidolgozzuk és zsírral kikent kis tepsiben vagy őzgerincformában, k ..

Tejespite barackízzelTejespite barackízzel
erdélyi

Tejespite barackízzel

Kategória: desszert

A lisztből a tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral, kevés sóval és az 5 tojással a szokásosnál valamivel sűrűbb palacsintatésztát készítünk (nem kell feltétlenül hozzáadni az összes tejet). Kizsíro ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll