köret

Köret

Babkrém (besarah)Babkrém (besarah)
egyiptomi

Babkrém (besarah)

Kategória: köret

A babot egy napig hidegvízben áztatjuk úgy, hogy a víz ellepje. Lecsurgatjuk, majd bő vízben karikára vágott vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel és korianderrel együtt másfél óráig főz ..

cukkínikrokett (ar'assal bil-kossa)cukkínikrokett (ar'assal bil-kossa)
egyiptomi

cukkínikrokett (ar'assal bil-kossa)

Kategória: köret

A cukkínit lereszeljük és óvatosan, állandóan kevergetve hogy le ne ragadjon, addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Levesszük a tűzről és ebbe a krémszerű anyagba belekeverjük a felvert tojásokat, az őr ..

PitaPita
egyiptomi

Pita

Kategória: köret

A cukrot elkeverjük a langyos vízzel, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy tálba tesszük (mikrohullámú sütőben kicsit meglangyosítottam a lisztet, hogy jobban beinduljon a tészta kelése), hozzáa ..

LepényLepény
egyiptomi

Lepény

Kategória: köret

A hozzávalókat a csicseri borsó és a fűszerek kivételével összegyúrjuk. Lisztezett deszkára borítva ellapogatjuk és hozzáadjuk az összetört csicsókát, újra összegyúrjuk, míg kemény, sima tésztá ..

Sáfrányos-répás rizsSáfrányos-répás rizs
egyiptomi

Sáfrányos-répás rizs

Kategória: köret

A két répát félbevágjuk, és vékonyan felkarikázzuk, a vajjal együtt lábasba tesszük, megsózzuk, és lassan megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, és annyi vizet, hogy ellepje, majd megszórjuk sáfránnyal, ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll