főétel

Főétel

Babfánk (tamiya)Babfánk (tamiya)
egyiptomi

Babfánk (tamiya)

Kategória: főétel

A babot egy napig áztatjuk, majd bő vízben 1 óra hosszat főzzük. Ezután áttörjük. A péphez hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a köményt, a koriandert, a fokhagymát, a citromhéjreszeléket é ..

Babsaláta (lubia salatet)Babsaláta (lubia salatet)
egyiptomi

Babsaláta (lubia salatet)

Kategória: főétel

A babot egy napig hideg vízben áztatjuk. Lecsurgatjuk és fahéjjal együtt bő vízben másfél óráig főzzük. Lecsurgatjuk és salátástálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymá ..

Borban párolt bárány padlizsánnal (Patlijan kababi)Borban párolt bárány padlizsánnal (Patlijan kababi)
egyiptomi

Borban párolt bárány padlizsánnal (Patlijan kababi)

Kategória: főétel

A padlizsánszeleteket egy tálban jól megsózzuk, ezáltal kiadja keserű levét, 30 percnyi állás után folyó hideg víz alatt jól kimossuk, és ruhával szárazra töröljük. Ezután a sistergő vajba dobjuk, é ..

Bárány és csirkeBárány és csirke
egyiptomi

Bárány és csirke

Kategória: főétel

A bordát és a csirkét feldaraboljuk. Először a bárányt sütjük meg, majd a csirkét. A fokhagymát összezúzzuk, a hagymát felaprítjuk, majd a visszamaradt zsiradékban megsütjük. Utána a húsokkal együtt ..

Bárány-kuszkusz salátalevélbenBárány-kuszkusz salátalevélben
egyiptomi

Bárány-kuszkusz salátalevélben

Kategória: főétel

A lecsipkedett mentaleveleket pürésítjük a tejföllel, hozzáadjuk a joghurtot, majd sóval borssal és cayenne-i borssal ízesítjük. A levest felfőzzük, a kuszkuszra öntjük, és öt percig hagyjuk dagadni. A ..

Egyiptomi báránycomb (Sakhdat-kharouf-mehammara)Egyiptomi báránycomb (Sakhdat-kharouf-mehammara)
egyiptomi

Egyiptomi báránycomb (Sakhdat-kharouf-mehammara)

Kategória: főétel

Öntsük forró sós vízbe a babot, főzzük 5 percig, szűrjük le. Tegyünk félre 3 dl-t a főzővízből. A hámozott padlizsánt 2cm-es karikákra, majd ezeket negyedeljük. 20 percre lesózzuk. A bárányt bedö ..

Ful medamesFul medames
egyiptomi

Ful medames

Kategória: főétel

A babot előző este beáztatjuk, elkészítés előtt a vizet leöntjük róla, és 1 liter, són szétnyomott fokhagymás, sós vízben 2 és fél órán át főzzük, vagy amíg puha lesz. Ekkor a vizet leöntjük ró ..

Hal diós mártásban (samak ma'li kusbariyeh)Hal diós mártásban (samak ma'li kusbariyeh)
egyiptomi

Hal diós mártásban (samak ma'li kusbariyeh)

Kategória: főétel

A mazsolát langyos vízben egy óra hosszat áztatjuk. A megtisztított halat vékony szeletekre felvágjuk. Lisztbe mártjuk, és bő forró olajban megsütjük. Lecsöpögtetjük és félretesszük. A felvágott v ..

Húsgombócok sárgabarackszószbanHúsgombócok sárgabarackszószban
egyiptomi

Húsgombócok sárgabarackszószban

Kategória: főétel

A húst jól összekeverjük az apróra vágott póréhagymával, a nyers rizzsel és a 2 tojással. Dolgozzunk hozzá 1 ek olívaolajat és a friss koriandert. Sózzuk, és borsozzuk. Dió nagyságú gombócokat gy ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll