leves

Leves

Marhahúsleves májgombóccalMarhahúsleves májgombóccal
cseh

Marhahúsleves májgombóccal

Kategória: leves

Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig. A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává kever ..

Pilseni pacallevesPilseni pacalleves
cseh

Pilseni pacalleves

Kategória: leves

A tarját megfőzöm és kihűlés után metéltre vágom. A pacalt felcsíkozom, a zöldségekkel együtt sós vízben felteszem főni. A zöldségeket mikor megpuhultak, kiveszem és julienne-re szelem (metélt). Az ap ..

Zöldbabos kulajdaZöldbabos kulajda
cseh

Zöldbabos kulajda

Kategória: leves

A szárított vargányát legalább 30 percre beáztatjuk a forró vízbe. Ha hozzájutunk friss erdei gombához, azzal természetesen még finomabb, értelemszerűen azt nem áztatjuk. A vajon, fedő alatt, csipet só ..

BurgonyalevesBurgonyaleves
cseh

Burgonyaleves

Kategória: leves

A finomra vágott hagymát zsírban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, sárgarépát és zellert. Felöntjük a vízzel, és puhára főzzük. Ezután vegyük ki a burgonyát és a zölds ..

GaluskalevesGaluskaleves
cseh

Galuskaleves

Kategória: leves

A tojások felét keményre főzzük, szitán áttörjük, elkeverjük az olvasztott vajjal, a maradék nyers tojással, a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tejjel és liszttel simára kevert tehéntúrót. Kávéskan ..

MalacfejlevesMalacfejleves
cseh

Malacfejleves

Kategória: leves

A malac fejét 1,5 liter enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezt célszerű előző nap elvégezni. A hideg levesről a zsírt leszedjük, megpároljuk benne a finomra vágott hagymát, rászűrjük a zsírtalan l ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll