desszert

Desszert

BanánlekvárBanánlekvár
tunéziai

Banánlekvár

Kategória: desszert

Lassú tűzön főzzük 15 percig a vizet a cukorral és a citromlével. Ezután adjuk hozzá a banánt, és pároljuk még 25 percig, vagy amíg a lekvár sűrű nem lesz. ..

DatolygombócDatolygombóc
tunéziai

Datolygombóc

Kategória: desszert

Erős villával törjük össze teljesen és keverjük simára a datolyát. Adjunk hozzá 1 ek. forró vizet vagy rumot. Keverjük össze, fedjük le, hagyjuk állni 1-2 órát. Tegyünk hozzá annyi mandulát, hogy kis ..

Fűszeres mandulaFűszeres mandula
tunéziai

Fűszeres mandula

Kategória: desszert

Tegyük szűrőbe a mandulát, mártsuk 1x-2x forrásban lévő vízbe, majd gyors mozdulattal húzzuk le a héját. Tegyük zománcos tepsibe, szárítsuk meg sütőben. Tegyük serpenyőbe a vajat, adjuk hozzá a szá ..

Gyümölcsös tejszínhabGyümölcsös tejszínhab
tunéziai

Gyümölcsös tejszínhab

Kategória: desszert

Tegyük a datolyát, a kandírozott gyümölcsöt és a rózsavizet egy edénybe. Fedjük le, és hagyjuk állni 2-3 óráig. Ezután adjuk hozzá a zölddiót. Keverjük össze vigyázva a darált diót a tejszínhabb ..

Koktél-sajtgombócKoktél-sajtgombóc
tunéziai

Koktél-sajtgombóc

Kategória: desszert

Tegyünk 1 ek. mandulát és a sajtot, fűszereket vastag zománcos edénybe. Állítsuk forró vízzel félig telt másik edénybe. Forraljuk a vizet a sajt felolvadásáig. Szükség esetén adjunk hozzá 1-2 kanál, f ..

Párolt fügePárolt füge
tunéziai

Párolt füge

Kategória: desszert

Rakjuk tűzálló edénybe a fügét, öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk állni 6 órát, vagy amíg megduzzad. Öntsük le róla a vizet. Tegyük a vízbe az öszes megmaradt hozzávalót, és lassú tűzön főzzü ..

Tejbedara datolymártássalTejbedara datolymártással
tunéziai

Tejbedara datolymártással

Kategória: desszert

Öntsük a darát csészékbe, hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a tejet, vaníliás cukrot, mandulaaromát, datolyát. Borítsuk lapos tálra a darát úgy, hogy koszorút alkosson. Öntsük le a mártással, szórju ..

Édes kuszkusz (farka)Édes kuszkusz (farka)
tunéziai

Édes kuszkusz (farka)

Kategória: desszert

A kuszkuszt tálba téve meghintjük vízzel és ujjainkkal jól összedolgozzuk, hogy magába szívja a vizet. A műveletet 10 percenként ismételjük meg, összesen háromszor. A datolyát kimagozzuk és ledaráljuk ..

DatolyagombócDatolyagombóc
tunéziai

Datolyagombóc

Kategória: desszert

Erős villával törjük össze teljesen és keverjük simára a datolyát. Adjunk hozzá 1 ek. forró vizet vagy rumot. Keverjük össze, fedjük le, hagyjuk állni 1-2 órát. Tegyünk hozzá annyi mandulát, hogy ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll