saláta

Saláta

Arab lencseArab lencse
szír

Arab lencse

Kategória: saláta

Kb. 6 dl vízben egy pohár lencsét (kb. 3 dl) 1 órán át főzünk. Ezután félpohárnyi burgolt öntünk hozzá, megsózzuk és jól összekeverjük. Kb. 15 – 20 perc alatt készre főzzük. Hagymakarikákat pirí ..

Burghulos zöldségsaláta (tabuleh)Burghulos zöldségsaláta (tabuleh)
szír

Burghulos zöldségsaláta (tabuleh)

Kategória: saláta

A burghult bő vízben, kb. 30 percig főzzük, majd lecsurgatva nedvszívó ruhára tesszük. A paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk. A fokhagymát, vöröshagymát, petrezselyemzöldet, valamint a mentalevele ..

Diós burghul (törtbúza) saláta (bezerghen)Diós burghul (törtbúza) saláta (bezerghen)
szír

Diós burghul (törtbúza) saláta (bezerghen)

Kategória: saláta

A klasszikusnak számító recept évszázadok óta, nemzedékről nemzedékre száll, étvágygerjesztő fogás. A burghult bő vízben kb. 30 percig főzzük, majd 5 percig még állni hagyjuk, és ezt követően l ..

Nyelvsaláta (sannat mtabbli)Nyelvsaláta (sannat mtabbli)
szír

Nyelvsaláta (sannat mtabbli)

Kategória: saláta

A megmosott és megtisztított nyelveket sós vízben odatesszük főni. Hozzáadjuk a babért, az őrölt borsot, a zellerdarabkát, a vöröshagymát, a sárgarépát és a szegfűszeget. Kb. 1 óra 20 percig főzzü ..

Paradicsomsaláta (Babini)Paradicsomsaláta (Babini)
szír

Paradicsomsaláta (Babini)

Kategória: saláta

Az ecetet az olajjal összekeverve ráöntjük a megsózott, borsozott paradicsomszeletekre. A tetejére snidlinget szórunk. ..

TojássalátaTojássaláta
szír

Tojássaláta

Kategória: saláta

A salátaleveleket a tál aljára tesszük, s ráhelyezzük a tojásszeleteket, megsózzuk, megborsozzuk, majd a tetejére tesszük az olajbogyót és a snidlinget, végül leöntjük joghurtmártással. ..

Diós törtbúza (burghul) saláta (bezerghen)Diós törtbúza (burghul) saláta (bezerghen)
szír

Diós törtbúza (burghul) saláta (bezerghen)

Kategória: saláta

A burghult bő vízben kb. 30 percig főzzük, majd 5 percig még állni hagyjuk, és ezt követően leöntjük róla a vizet. A leforrázott és meghámozott paradicsomot szitán átpasszírozzuk. A belső héjától ..

PetrezselyemsalátaPetrezselyemsaláta
szír

Petrezselyemsaláta

Kategória: saláta

A hagymát felkarikázzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemhez. Semmával fűszerezzük, majd egy citrom levét ráfacsarva, jól összekeverjük. ..

Szír salátaSzír saláta
szír

Szír saláta

Kategória: saláta

Egy tálba olívaolajat öntünk, majd ízlés szerint megfűszerezzük. A zöldségeket apró kockákra vágjuk, majd a tálba helyezzük. Egy citrom levét ráfacsarjuk, fűszerezzük, megöntözzük az olívaola ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll