leves

Leves

Báránylábleves (fatti mqadim el-ghanam)Báránylábleves (fatti mqadim el-ghanam)
szír

Báránylábleves (fatti mqadim el-ghanam)

Kategória: leves

Tipikus szíriai és libanoni zöldséges húsleves, piacokon és kis éttermekben egyaránt kapható. A csicseriborsót egy napig hideg vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk. A jól megtisztított és megmosott bár ..

JoghurtlevesJoghurtleves
szír

Joghurtleves

Kategória: leves

A joghurtot kikeverjük a hideg levesel. A lisztből a vajjal rántást készítünk, ráöntjük a levest, sóval, borssal, fodormentával ízesítjük, és 6-7 percig főzzük. Végül belekeverjük a pirospaprikát ..

Paradicsomos-rizses húsleves (shurba bi banadora)Paradicsomos-rizses húsleves (shurba bi banadora)
szír

Paradicsomos-rizses húsleves (shurba bi banadora)

Kategória: leves

A húslevesek az arab országokban általában nagyon gazdagok, mert fő fogásként szervírozzák. A húson kívül majdnem mindig van benne többféle zöldség, rizs vagy pirított kenyér. A bárányhúst kocká ..

Zöldséges csirkelevesZöldséges csirkeleves
szír

Zöldséges csirkeleves

Kategória: leves

A szárnyakat feltesszük főni, majd a forrásban lévő szárnyakhoz hozzáadjuk a zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük, majd készre főzzük. Mentával ízesítjük. ..

Bárányláb leves (fatti mqadim el-ghanam)Bárányláb leves (fatti mqadim el-ghanam)
szír

Bárányláb leves (fatti mqadim el-ghanam)

Kategória: leves

A csicseriborsót egy napig hideg vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk. A jól megtisztított és megmosott báránylábakat másfél liter sós vízben odatesszük főni, hozzáadjuk a fahéjat, a csicseriborsót, az ..

Joghurtos uborkalevesJoghurtos uborkaleves
szír

Joghurtos uborkaleves

Kategória: leves

A petrezselyem és a jégkocka kivételével keverjünk mindent simára a keverőben. Öntsük hűtött poharakba. Tegyük bele a jégkockákat, és szórjuk be a petrezselyemmel. ..

Marhahúsleves aprótésztávalMarhahúsleves aprótésztával
szír

Marhahúsleves aprótésztával

Kategória: leves

Pirítsuk üvegesre a hagymát az olajban. Adjuk hozzá a koriandert, a köménymagot és a borsot, pirítsuk még 1 percig. Tegyük bele a húst, a sót, a petrezselymet, a zellerlevelet és a vizet. Lassú tűzön ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll