Búzakenyér szász módraBúzakenyér szász módra
szász

Búzakenyér szász módra

Kategória: köret

Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük. A lisztet átszitáljuk, és meleg helyre tesszük. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre. Összekeverjük, és hozzáadjuk a megkelt élesztőt az olv ..

Kenyérleves tojássalKenyérleves tojással
szász

Kenyérleves tojással

Kategória: leves

A kenyeret vékony szeletekre vágva tálba rendezzük, körülbelül 3-4 ujjnyi rétegben. Az elrendezett kenyérszeletekre személyenként egy tojást ütünk szép kör alakban, vigyázva, hogy sárgájuk ép maradjon ..

Káposztaleves tyúkhússalKáposztaleves tyúkhússal
szász

Káposztaleves tyúkhússal

Kategória: leves

Az erdélyi szász papi konyhák különlegességeként tartják számon. Főleg ünnepi alkalmakkor fogyasztják. A tyúkokat darabokra vágjuk és a vékonyra vágott leveszöldséggel meg az apróra vágott hagymá ..

Szebeni mazsolás levesSzebeni mazsolás leves
szász

Szebeni mazsolás leves

Kategória: leves

Régi falusi szász lakodalmak második napjának ebédje volt. Erősen fűszerezett volta miatt szász korhelylevesnek is nevezhető. Savanykás ízét citromlével adhatjuk meg. A tyúkot a leveszöldséggel 3 liter ..

Szász fokhagymás levesSzász fokhagymás leves
szász

Szász fokhagymás leves

Kategória: leves

A felszeletelt disznóhúst forró zsírban kisütjük és félretesszük. A megmaradt zsírral világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a finomra vágott majoránnát. Körülbel ..

Szász lakodalmi levesSzász lakodalmi leves
szász

Szász lakodalmi leves

Kategória: leves

Ez az étel a szász falusi lakodalmi ebéd fénypontja. Természetesen az alábbi megadott mennyiségek többszöröséből is készülhet. A tyúkot és a marhahúst a zöldséggel együtt 5 liter vízben, sóval é ..

Szász pityóka levesSzász pityóka leves
szász

Szász pityóka leves

Kategória: leves

A marhahúst és a zöldséget 3 liter vízben kevés sóval puhára főzzük. A krumplit meghámozzuk, szeletekre vagy kockákra vágjuk, és a leszűrt húslevesben megfőzzük. A főzés végén hozzáadjuk a finomra ..

Szász sültlhús levesSzász sültlhús leves
szász

Szász sültlhús leves

Kategória: leves

Az apróra vágott szalonnát egy lábasban üvegesre sütjük. Beletesszük a kockákra vágott marhahúst és egy negyedóra múlva a disznóhúst is. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, puhár ..

Szász tormalevesSzász tormaleves
szász

Szász tormaleves

Kategória: leves

A disznóhúst a leveszöldséggel és rozmaringgal enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A reszelt tormát a liszttel megfonnyasztjuk, majd fokozatosan feltöltjük a leszűrt lével. Jól összefő ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll