mártás

Mártás

CitrusmártásCitrusmártás
svájci

Citrusmártás

Kategória: mártás

A hozzávalókat az olívaolaj kivételével kislángon harmadára sűrítjük, leszűrjük, majd mixerben, apránként hozzáadott olívaoalajjal emulgeáljuk. A vaníliából csak a velőt használjuk, a rúdból van ..

Svájci fondue (Neuchatel)Svájci fondue (Neuchatel)
svájci

Svájci fondue (Neuchatel)

Kategória: mártás

A fondue-lábast félbevágott fokhagymagerezdekkel alaposan bedörzsöljük, beletesszük a vékonyra felszeletelt sajtot, a bort és a pálinkát, a kevés, hajszálvékonyra szeletelt szarvasgombát (ha van) és ízl ..

Svájci fondue (Vaduz)Svájci fondue (Vaduz)
svájci

Svájci fondue (Vaduz)

Kategória: mártás

A spirituszégőt kis lángra állítjuk, rátesszük lábast, felolvasztjuk benne a vajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a bort, ha gyöngyözni, állandó kevergetés mellett beletesszük a vékonyra szeletelt ..

SajtfondüSajtfondü
svájci

Sajtfondü

Kategória: mártás

A sajtot vágjuk vékony szeletekre, és tegyük tálba annyi tejjel, hogy teljesen ellepje a szeleteket. Hagyjuk állni 2-4 órán keresztül. Nyeles serpenyőt vagy kétszintes edény alját félig töltsük meg v ..

AbszintmártásAbszintmártás
svájci

Abszintmártás

Kategória: mártás

A paradicsomot durvára turmixoljuk, ruhával bélelt szűrőn, hűtőszekrényben lecsöpögtetjük. 150 ml fehér paradicsomlevet kapunk. A levet a fokhagymával, a salottával, bazsalikommal kis lángon kétharmad ..

Borsos édes-savanyú pecsenyeléBorsos édes-savanyú pecsenyelé
svájci

Borsos édes-savanyú pecsenyelé

Kategória: mártás

Vastag falú serpenyőben hevítjük a cukrot, viszonylag sötétre karamellizáljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a Banyuls-ecetet, hogy leállítsuk a barnulást. Közepes lángra visszatesszük, sűrítjük. ..

Joghurtos salátaszószJoghurtos salátaszósz
svájci

Joghurtos salátaszósz

Kategória: mártás

A sót és a cukrot oldódásig keverjük a citromlével. Hozzáadjuk a joghurtot. Alaposan elkeverjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll