Apam balik (maláj palacsinta)Apam balik (maláj palacsinta)
malájziai

Apam balik (maláj palacsinta)

Kategória: desszert

Keverjük össze a tölteléket. Keverjük össze a tésztát és forró serpenyobe tegyünk egy adag palacsintát. Amikor félig megsült, szórjuk rá a tölteléket, egy kanálka vajat és lefedve süssük néhán ..

Csirke BerianiCsirke Beriani
malájziai

Csirke Beriani

Kategória: főétel

Vágja a csirkét 6-8 darabra. Darálja meg együtt a fokhagymát, gyömbért, chilit, mákot, kesut és mandulát. Hevítsen zsírt és süsse rajta a finomra vágott hagymát, szegfűszeget és fahéjat. Tegye rá a ..

Fűszeres csirkebecsináltFűszeres csirkebecsinált
malájziai

Fűszeres csirkebecsinált

Kategória: főétel

A csirkét feldaraboljuk, majd alaposan megszúrkáljuk. Így a jobban átveszi a fűszerek ízét. A fűszereket összekeverjük, majd a csirkére szórjuk, és 1 órát állni hagyjuk. A vajat felolvasztjuk, megpirí ..

Fűszerezett borda (birka, marha, sertés)Fűszerezett borda (birka, marha, sertés)
malájziai

Fűszerezett borda (birka, marha, sertés)

Kategória: főétel

„A” hozzávalókat tegyük egy 3 literes edénybe és süssük fedetlenül 6 percig erős fokozaton. Félidőben keverjük meg. Adjuk hozzá a bordát, hagymát és vizet. Fedjük be és süssük 3 percig erős fok ..

Húsgombócok pepperonivalHúsgombócok pepperonival
malájziai

Húsgombócok pepperonival

Kategória: főétel

Jól keverjük össze az „A” hozzávalókat és formáljunk 15 gombócot. Forrósitsunk fel egy barnitóedényt 8 percig erős fokozaton. Öntsük bele az olajat, rendezzük el a gombócokat és süssük 1 percig e ..

Kacsaomlett (maradék kacsasültből)Kacsaomlett (maradék kacsasültből)
malájziai

Kacsaomlett (maradék kacsasültből)

Kategória: főétel

A 2 kanál olajat és a fokhagymát öntsük tálba és 3 percig melegitsük erős fokozaton fedő nélkül. Adjuk hozzá a gombát, bambuszrügyet és jól keverjük össze. 1 1/2 percig melegitsük erős fokozaton be ..

KurmaKurma
malájziai

Kurma

Kategória: főétel

A csirkét bőrözze le, vágja bontási darabokra. Az egyik hagyma felét szeletelje, felét vágja finomra. Az utóbbi részt 2 fokhagymagerezddel, a kurmaporral és 1 dl vízzel keverje péppé. A maradék 2 gerezd ..

Maláj sült rizsMaláj sült rizs
malájziai

Maláj sült rizs

Kategória: főétel

Az olajon megsütjük a halat, és félretesszük, majd megpirítjuk a felkarikázott hagymát, rákot, csilit, pár percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a babot, rizst, és átsütjük az egészet. Fakanál segítség ..

Maláj sült rizsMaláj sült rizs
malájziai

Maláj sült rizs

Kategória: főétel

Süssük ropogósra a halacskákat és tegyük félre. Áztassuk be és törjük össze az aprórákot. 2 evőkanál olajban süssük át a hagymát, amikor illatozni kezd, adjuk hozzá a rákot, majd a csilit. Ami ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll