leves

Leves

BudanBudan
kalmük

Budan

Kategória: leves

A húst megmossuk, két, két és fél dkg-os darabokra vágjuk, felöntjük hideg vízzel, és félig megfőzzük, azután hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát és a fél karikákra vágott hagymát, és így készre f ..

Halas Szoljanka levesHalas Szoljanka leves
kalmük

Halas Szoljanka leves

Kategória: leves

A harcsát vagy más kövér halat letisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és étolajban, mély serpenyőben vagy lábasban mindkét oldalán kisütjük. Ezek után hozzáadjuk a savanyú kápos ..

HúslevesHúsleves
kalmük

Húsleves

Kategória: leves

A darabokra vágott birka- vagy marhaszegyet a bordacsontokkal együtt (1 adagra 4-5 db 4-5 dkg-os darabot számolva) megmossuk és betesszük a fazékba, felöntjük hideg vízzel, és készre főzzük, miközben időnk ..

Puszta levesPuszta leves
kalmük

Puszta leves

Kategória: leves

A csontos húsdarabokat megmossuk, felöntjük hideg vízzel, és a hab időnkénti levétele mellett megfőzzük. Amikor a hús félig megfőtt, beletesszük a kockára vágott burgonyát, a főzés végén pedig hozzá ..

Sűrű levesSűrű leves
kalmük

Sűrű leves

Kategória: leves

A csontos húst megfőzzük. A forrásban lévő húslébe beletesszük az átválogatott és átmosott rizst vagy kölest, és az egészet készre főzzük. Tíz perccel a főzés befejezése előtt a levesbe becsurga ..

Tokhalból készült levesTokhalból készült leves
kalmük

Tokhalból készült leves

Kategória: leves

A tokhalleveshez az egész halat vagy csak a fejét is felhasználhatjuk. Előkészítés után a halat darabokra vágjuk, a fejét néhány darabra szétvagdaljuk, eltávolítjuk a szemeket és a kopoltyút. A halat beh ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll