főétel

Főétel

Aprított lóhúsAprított lóhús
kalmük

Aprított lóhús

Kategória: főétel

A lóhúst nagy darabokra vágjuk, félig készre főzzük, azután kis darabokra vágjuk, edénybe helyezzük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a hagymát, borsot, sót, babérlevelet és készre főzzük. Az elkész ..

Belsőség főveBelsőség főve
kalmük

Belsőség főve

Kategória: főétel

A belet és a pacalt letisztítjuk, megmossuk. Megmossuk a tüdőt, májat és vesét is. Mindezt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és készre főzzük. A friss vért összegyűjtjük, megszűrjük, hideg ..

BörögBörög
kalmük

Börög

Kategória: főétel

A töltelék: A birka- vagy marhahúst (színhúst), a hájat vagy szalonnát, és a vöröshagymát darabokra vágjuk, húsdarálón ledaráljuk, hozzáadunk sót, borsot és jól összekeverjük. A tészta: ..

Cserép edénykében párolt sertéshúsCserép edénykében párolt sertéshús
kalmük

Cserép edénykében párolt sertéshús

Kategória: főétel

Adagonként 1 cserépedényt veszünk. A cserépedénybe beleteszünk 3-4 db húst, előzőleg vízben megnedvesített száraz gombát és 15 percre a sütőbe helyezzük. Azután hozzáadjuk a burgonyát, hagymát, pa ..

Dinsztelt húsDinsztelt hús
kalmük

Dinsztelt hús

Kategória: főétel

A szajgak antilop húsát kis darabokra vágjuk, megtűzdeljük sertésszalonnával, azután 25-30 percig pácoljuk. A bepácolt húsdarabokat mindkét oldalukon kissé megpirítjuk, és készre pároljuk. A pácl ..

Fejhúsból készült ektjagjanFejhúsból készült ektjagjan
kalmük

Fejhúsból készült ektjagjan

Kategória: főétel

Előkészítés után a birkafejet félbevágják, kiveszik az agyvelőt, megmossák, megsózzák és margarinban, vagy vajban kissé megpörkölik. A fejet megfőzik, leszedik róla a húst, apró darabokra vágják és ..

Főtt birkafejFőtt birkafej
kalmük

Főtt birkafej

Kategória: főétel

A birkafejet megpörkölik, lefosztják róla a szőrt, megmossák, és bő vízben megfőzik. A főzés végén hozzáadják a sót és a fűszereket. A fejet zöldséggel díszítik és darabolás nélkül, egészben ..

Főtt birkahúsFőtt birkahús
kalmük

Főtt birkahús

Kategória: főétel

A húst darabokra vágjuk, és kevés vízben készre főzzük. A főzés végén hozzáadjuk a sót, hagymát, babérlevelet. A kész birkahúst tányérra tesszük, és meghintjük felvágott hagymával, valamint pet ..

HarcsapörköltHarcsapörkölt
kalmük

Harcsapörkölt

Kategória: főétel

A harcsafilét 2-2,5 dkg-os darabokra vágjuk, megsózzuk, és előforrósított serpenyőn jól megpirítjuk, hogy vöröses kéreg keletkezzen rajtuk. Ezután készítjük el a szószt. A vöröshagymát átpasszíro ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll