saláta

Saláta

Egy éjen át döngölt saláta (Daikon no ichija-zuké)Egy éjen át döngölt saláta (Daikon no ichija-zuké)
japán

Egy éjen át döngölt saláta (Daikon no ichija-zuké)

Kategória: saláta

A retket, a paprikát, a citromhéjat összekeverjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldjével, sóval, letakarjuk és a tetejére nehezéket teszünk. Egy éjen át állni hagyjuk. Másnap leöntjük a ..

Hagymás tintahalsalátaHagymás tintahalsaláta
japán

Hagymás tintahalsaláta

Kategória: saláta

A jól megtisztított, megmosott tintahalat metéltre vagy karikára vágjuk, és kevés sóval, borssal meghintve összeforgatjuk. Forró olajon állandóan forgatva megsütjük, rátesszük a megtisztított, összet ..

Japán gyümölcssalátaJapán gyümölcssaláta
japán

Japán gyümölcssaláta

Kategória: saláta

Az ananászt meghámozzuk, félbevágjuk, húsukat kiszedjük, felszeleteljük, ugyan ezt tesszük a többi hozzávalóval is, a cseresznyét kimagozzuk, és az ananász kelyhekbe tesszük. Végül leöntjük az ananász ..

Japán halsalátaJapán halsaláta
japán

Japán halsaláta

Kategória: saláta

A halat felcsíkozzuk, és elkezdjük főzni a sós, borsos, ecetes vízben. Negyed óra múlva hozzáadjuk a felcsíkozott répát, és hagymát, még negyed órát főzzük, és leszűrjük. Az olajat, ecetet, mustárt ..

Japán saláta gyümölccselJapán saláta gyümölccsel
japán

Japán saláta gyümölccsel

Kategória: saláta

A fejes salátákat megtisztítjuk, megmossuk - a saláták középrészét jól lecsurgatjuk és lehűtjük. A paradicsom héját eltávolítjuk, a húsát kisebb kockákra vágjuk. Hasonlóan daraboljuk a narancsot és ..

Japán uborkasalátaJapán uborkasaláta
japán

Japán uborkasaláta

Kategória: saláta

Az uborkát miután megmostuk, vékony szeletekre vágjuk. A borecetet a sóval, cukorral és szójaszósszal jól elkeverjük – a cukor és a só is olvadjon fel. A dresszingből keveset a tálra merünk, az ubor ..

ParajsalátaParajsaláta
japán

Parajsaláta

Kategória: saláta

A parajt alaposan megmossuk, majd 3 percig főzzük. Leszűrjük, és ha kihűlt, elkeverjük a többi hozzávalóval, és tálaljuk. ..

PolipsalátaPolipsaláta
japán

Polipsaláta

Kategória: saláta

A polipot megtisztítjuk, jól megmossuk, megfőzzük fehér borral, citrommal, vöröshagymával, sóval ízesített vízben. Ebben hagyjuk kihűlni, esetleg néhány csepp piros ételfestéket tehetünk még bele. Ez ..

Sobatészta salátaSobatészta saláta
japán

Sobatészta saláta

Kategória: saláta

A shiitake gombát főzzük 10 percig, ezután jeges vízben „sokkoljuk”. Lecsepegtetve cikkekre vágjuk. Egy kisebb edényben összekeverjük a páchoz valókat. Zöldségeket, tofut hozzáadjuk. Tésztát sós, fo ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll