BarchesBarches
izraeli

Barches

Kategória: desszert

Az élesztőt fél dl langyos vízben simára keverjük, hozzáadjuk a kockacukrot és hagyjuk felolvadni. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Egy mély, nagy tálba beöntjük ..

Diós-barackos batyuDiós-barackos batyu
izraeli

Diós-barackos batyu

Kategória: desszert

A tésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben és hozzákeverjük a cukrot. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe mélyedést vájunk, ide öntjük az élesztőt, a sót, az olajat és a tojást. Egy n ..

EperhabkrémEperhabkrém
izraeli

Eperhabkrém

Kategória: desszert

Az epret megmossuk, lecsurgatjuk és kicsumázzuk. Néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit villával összetörjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a cukrot is hozzáadva tová ..

FlódniFlódni
izraeli

Flódni

Kategória: desszert

A tésztához az élesztőt simára keverjük a langyos vízzel, majd mély tálban összegyúrjuk az átszitált liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, a cukorral és a zsiradékkal. Cipóba formáljuk és pihentetjü ..

GyümölcskosárkákGyümölcskosárkák
izraeli

Gyümölcskosárkák

Kategória: desszert

A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, majd a kinyújtott tésztát mélyedésekkel ellátott tepsibe rakjuk oly módon, hogy a kosárkaformákat kibéleljük a tésztával. Világosra sütjük, közben elkészí ..

GyümölcszseléGyümölcszselé
izraeli

Gyümölcszselé

Kategória: desszert

A gyümölcsöt tisztítás után feldaraboljuk jellegének megfelelően és kimagozzuk. Hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. Közben a zselatint lábosba szórjuk, ráöntjük a narancslevet és annyi cukrot, hogy ne ..

KindliKindli
izraeli

Kindli

Kategória: desszert

A tésztát ugyanúgy készítjük, mint a flódni tésztáját, de a cipót csak egy, jó nagy lappá nyújtjuk. 12 cm-es kockákra vágjuk, majd a közepére egy csíkban rákenjük a tölteléket, és összecsavarva s ..

Képviselőfánk vaníliakrémmelKépviselőfánk vaníliakrémmel
izraeli

Képviselőfánk vaníliakrémmel

Kategória: desszert

Először a krémet készítjük el. A vizet a margarinnal kis lángra téve csak annyira melegítjük, hogy az elolvadjon a víz tetején, de még csak ne is gyöngyözzön. Ezután turmixgépbe öntjük a vaníliás cu ..

MakrutMakrut
izraeli

Makrut

Kategória: desszert

A darát összemorzsoljuk a vajjal, majd a vízzel közepesnél kissé lágyabb tésztát gyúrunk. Pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket (a dara dagadni fog, így a tészta kissé keményebb lesz ahogy áll). ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll