leves

Leves

AshAsh
iráni

Ash

Kategória: leves

A babot az előző napon beáztatjuk. A rizst, a babot és a lencsét másfél liter vízben föltesszük tőzni. Hozzáadjuk az erőleveskockát. Amíg a leves fő, a jól megmosott kaprot, a zeller-, a hagyma- és a pe ..

HagymakrémlevesHagymakrémleves
iráni

Hagymakrémleves

Kategória: leves

A hagymát felszeleteljük, és olajon üvegesre pároljuk. Az erőlevest felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát, belekeverjük a fűszereket és a sót, majd másfél órán át főzzük. Utána a hagymát kivesszük és ..

Iráni lencslevesIráni lencsleves
iráni

Iráni lencsleves

Kategória: leves

Pirítsuk üvegesre az olajban a fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, vizet, zellert, répát. Lassú tűzön, lefedve főzzük 1-1,5 óráig vagy, amíg megpuhul. Vegyük le a tűzről, keverjük össze a paradicsommal ..

Iráni lencselevesIráni lencseleves
iráni

Iráni lencseleves

Kategória: leves

Áztassuk 4-5 óráig a lencsét. Pirítsuk üvegesre az olajban a fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, vizet, zellert, répát. Lassú tűzön, lefedve főzzük 1-1,5 óráig vagy, amíg megpuhul. Vegyük le a t ..

Narancsos pisztácialevesNarancsos pisztácialeves
iráni

Narancsos pisztácialeves

Kategória: leves

A hámozott pisztáciát mozsárban vagy robotgéppel összetörjük. Egy fazekat felforrósítunk, beleöntjük a pisztáciát, és körülbelül 3 percig pirítjuk. Közben állandóan kevergetjük, nehogy leégjen. ..

Parasztos birkaleves pirított kenyérrelParasztos birkaleves pirított kenyérrel
iráni

Parasztos birkaleves pirított kenyérrel

Kategória: leves

A csontos birkahúst 1 liternyi vízben felfőzzük. A leves habját többször leszedjük! Sóval-borssal ízesítve kb. 2 órán át, főzzük. Ekkor hozzáadjuk a rizst és még további 15 percen át főzzük. ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll