Labio (zöldbab dióval)Labio (zöldbab dióval)
grúz

Labio (zöldbab dióval)

Kategória: főzelék

A megmosott, 2-3 centiméteres darabokra tört vagy vágott zöldbabot megfőzzük, leszűrjük, és kézzel kinyomjuk belőle a vizet. A dióbelet, a sót, a fokhagymát, a csípős, csöves paprikát és a korianderz ..

Spenót dióvalSpenót dióval
grúz

Spenót dióval

Kategória: főzelék

Az alaposan megmosott, megtisztított spenótot 10 szál korianderzölddel együtt beletesszük egy fazékba, ráöntünk két és fél dl forró vizet, befedjük és 15-20 percig erős lángon főzzük. A megfőtt spen ..

Spenót olajbanSpenót olajban
grúz

Spenót olajban

Kategória: főzelék

A megmosott spenótot megfőzzük, leszűrjük és összevágjuk. Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk, és hozzátesszük a spenótot. Ráöntünk még egy evőkanál olajat, és azzal egy ..

Szárazbab dióvalSzárazbab dióval
grúz

Szárazbab dióval

Kategória: főzelék

A babot megfőzzük, ügyelve arra, hogy a szemek szét ne főjenek, majd leöntjük róla a levét. A dióbelet, a fokhagymát, a korianderzöldet és a sót együtt összetörjük vagy húsdarálón ledaráljuk. Óva ..

Bárányhúsból vagy disznóhúsból készült saslik padlizsánsaslikkalBárányhúsból vagy disznóhúsból készült saslik padlizsánsaslikkal
grúz

Bárányhúsból vagy disznóhúsból készült saslik padlizsánsaslikkal

Kategória: főétel

A húst kockákra vágjuk, megsózzuk, felhúzzuk a nyársra, és parázs fölött állandóan forgatva megsütjük. Körítésként padlizsánsaslikot adunk mellé. A padlizsánokat hideg vízben megmossuk, a kocsány ..

CsahohbiliCsahohbili
grúz

Csahohbili

Kategória: főétel

Az apró kockára vágott húst egy lábosban öt percig pároljuk, majd hozzáteszünk 5 dkg vajat, és jól átsütjük. Ezután rászórjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a maradék vajat, és készre sü ..

CsanahiCsanahi
grúz

Csanahi

Kategória: főétel

A kockára vágott húst besózzuk és félretesszük. A burgonyát nagy kockákra, a hagymát pedig karikákra vágjuk. Hosszában bevágjuk az egészben hagyott padlizsánt, és a nyílásba belerakunk egy darabka megb ..

Diós tyúkDiós tyúk
grúz

Diós tyúk

Kategória: főétel

Daraboljuk fel a konyhakész tyúkot, majd süssük pirosra a felhevített vajon. Vágjuk apróra a petrezselyemzöldet, keverjük össze a többi összetört fűszerrel, valamint a dióval és az ecettel. Rakjuk egy lá ..

Főtt vagy sült szárnyas szacebeli bazsa mártásbanFőtt vagy sült szárnyas szacebeli bazsa mártásban
grúz

Főtt vagy sült szárnyas szacebeli bazsa mártásban

Kategória: főétel

A szárnyast a szokásos módon megfőzzük vagy megsütjük, majd földaraboljuk, és beletesszük egy tálba. Közben a diót a korianderzölddel, a koriandermaggal, a fokhagymával, a csípős paprikával, és sáfrá ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll