mártás

Mártás

Citromos-olívaolajos öntetCitromos-olívaolajos öntet
görög

Citromos-olívaolajos öntet

Kategória: mártás

A citromlevet egy mélytányérba tesszük, beletesszük az oregánót, majd lassan hozzáöntünk annyi olajat, amennyi, ahogy kell hogy villával közben habarva, sűrű savanyú mártássá álljon össze. ..

Citromos-tojásos öntetCitromos-tojásos öntet
görög

Citromos-tojásos öntet

Kategória: mártás

Felverjük a tojásokat majd lassanként hozzájuk öntjük a citromok kifacsart levét. Ezután a hőmérsékletkiegyenlítés elvét szem előtt tartva, lassanként hozzákeverjük a meleg étel levét. Ha már meleg a ..

FokhagymapüréFokhagymapüré
görög

Fokhagymapüré

Kategória: mártás

A krumplit sós vízben megmosom, leszűröm és forrón átnyomom. Állandó keverés mellett hozzáadom a zúzott fokhagymát, az olajat és az ecetet. Ha kell sózom. ..

Fokhagymás gombaFokhagymás gomba
görög

Fokhagymás gomba

Kategória: mártás

Egy fazékban felforrósítjuk az olajat és hozzákeverjük a fokhagymát. Jól átkeverjük. Amikor a fokhagyma aranyszínűvé válik, hozzáadjuk a friss gombát. Két- három percig kevergetjük. Majd hozzáöntj ..

Görög citrommártásGörög citrommártás
görög

Görög citrommártás

Kategória: mártás

A tojást sárgájára és fehérjére kettéválasztom. A fehérjét felverem egy evőkanál vízzel, majd hozzákeverem a sárgáját. A citromléhez hozzáadok kevés keményítőt (érzéssel) és hozzákeverem a toj ..

Kapros-joghurtos mártásKapros-joghurtos mártás
görög

Kapros-joghurtos mártás

Kategória: mártás

A joghurtot, a kaprot, a citromlevet, a sót és a borsot alaposan elkeverem, majd jól behűtöm. ..

KefirmártásKefirmártás
görög

Kefirmártás

Kategória: mártás

A kefirt a villával összetört tojássárgával simára keverjük, és a többi hozzávalóval ízesítjük. Ha kefirmártással öntünk le valamilyen salátát, a maradék tojásfehérjét kockákra vágva a tetej ..

MetaxamártásMetaxamártás
görög

Metaxamártás

Kategória: mártás

A leveskockát a vízben felfőzöm. A lisztet elkeverem a tejszínnel és behabarom vele a levest. A végén borsozom és belekeverem a Metaxát. ..

MetaxamártásMetaxamártás
görög

Metaxamártás

Kategória: mártás

A leveskockát a vízben felfőzöm. A lisztet elkeverem a tejszínnel és behabarom vele a levest. A végén belekeverem a Metaxát. ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll