Almás kuglófAlmás kuglóf
görög

Almás kuglóf

Kategória: desszert

Megtisztítjuk, karikákra vágjuk az almát és a 3 kanál cukorral, fél csésze vízzel puhulni tesszük. Villával lenyomkodjuk az almákat fövés közben. A mixerben habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, hoz ..

Almás pitaAlmás pita
görög

Almás pita

Kategória: desszert

Elkészítjük a tésztát az omlós tésztáknál leírtak nyomán. Két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk a kivajazott tepsi aljára, a másik részt félretesszük. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, szele ..

Ananászos karott cakeAnanászos karott cake
görög

Ananászos karott cake

Kategória: desszert

A tojásokat a cukorral mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc). Apróra vágjuk az ananászt. Hozzátesszük az olajat lassacskán csorgatva. A sütőporral és fűszerekkel összekevert lisztet lassacskán ..

Athéni diós kalácsAthéni diós kalács
görög

Athéni diós kalács

Kategória: desszert

Az eldarabolt dióból 2 kanálnyit félreteszünk a szóráshoz. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Simára keverjük a cukrot, vajat, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját és a fahéjat. Apr ..

BaklavaBaklava
görög

Baklava

Kategória: desszert

A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy közepes (20x40 cm-es) peremes tepsi alját és oldalát vajjal kikenjük. A diót összekeverjük a mandulával, a cukorral meg a fűszerekkel, és háromfelé osztjuk. 4-4 tész ..

BaklavaBaklava
görög

Baklava

Kategória: desszert

Leforrázzuk a mandulabelet és lehúzzuk a héját. Ha fehér, héj nélküli belet kaptunk, ez nem szükséges. Ledaráljuk a mandulabelet, és a dióbelet majd egy tálban összekeverjük az egy csésze cukorral é ..

Banán roston sütveBanán roston sütve
görög

Banán roston sütve

Kategória: desszert

A meghámozott banánokat hosszában kettévágjuk, meglocsoljuk a narancs levével, meghintjük a lereszelt héjával és fél órán át érleljük. Olvasztott vajjal megöntözve faszénparázs felett - egy-egy oldal ..

Birs a sütőbenBirs a sütőben
görög

Birs a sütőben

Kategória: desszert

Megmossuk alaposan a birsalmákat majd egy fogpiszkálóval, körbe-körbe, sok kis lyukat szúrunk. Egyenként becsomagoljuk őket aluminiumfóliába, utána egy tűzálló tálkába felállítjuk őket jó szorosan ..

Búzadara szuflé szilvaöntettelBúzadara szuflé szilvaöntettel
görög

Búzadara szuflé szilvaöntettel

Kategória: desszert

A tojássárgákat elkülönítjük a fehérjétől. Felfőzzük a tejet, majd lassacskán beleeresztjük a búzadarát, állandóan kavargatva felfőzzük, majd hagyjuk még egyet kettőt rottyanjon mielőtt lezárn ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll