Zöld küküZöld kükü
azerbajdzsáni

Zöld kükü

Kategória: meleg előétel

A sütőt előmelegítem 180 °C-ra. A megtisztított újhagymát vékony karikákra szeletelem (picit a zöld részéből is). Egy serpenyőben olívaolajon néhány percig pirítom az újhagymát, amikor kissé üv ..

Sekinsztyi salátaSekinsztyi saláta
azerbajdzsáni

Sekinsztyi saláta

Kategória: saláta

A paradicsomot, uborkát, paprikát megmossuk, a paprika csumáját eltávolítjuk, és mindent kockára vágunk. Az újhagymát és a zöldfűszereket felaprítjuk, az egészet összekeverjük, rácsöpögtetjük az ..

Zöld küküZöld kükü
azerbajdzsáni

Zöld kükü

Kategória: meleg előétel

Az apróra vágott újhagymát kissé megpirítjuk, hozzákeverjük a szintén apróra vágott zöldfűszereket és a spenótot, megsózzuk, ráöntjük a felvert tojásokat, és az egészet tíz percig sütjük a sütő ..

Toug sarbaToug sarba
azerbajdzsáni

Toug sarba

Kategória: leves

A csirkehúst megmossuk és megfőzzük. Hideg vizet öntünk a rizsre, és két órán át állni hagyjuk. A sáfrányt 100 ml forrásban lévő vízbe dobjuk, majd húsz percig állni hagyjuk benne. Szűrőben ..

BárányküküBáránykükü
azerbajdzsáni

Báránykükü

Kategória: főétel

A bárányhúst vízben megfőzzük, csíkokra vágjuk, és vajjal kikent hőálló formába tesszük. Közben a krumplit is megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. A hagymát félbe, majd karikára vágjuk, ..

FisindzsanFisindzsan
azerbajdzsáni

Fisindzsan

Kategória: főétel

Apróra vágjuk a babot és a diót. Két fej hagymát is felaprítunk, kissé megpirítjuk, és hozzáadjuk a babhoz meg a dióhoz. Ecettel, sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. Apóra vágott ..

KajszabaKajszaba
azerbajdzsáni

Kajszaba

Kategória: desszert

Mély serpenyőben vajon kicsit megsütjük a szilvát. Amikor levet ereszt, hozzáadjuk a sárgabarackot, és tovább sütjük a gyümölcsöket, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Akkor hozzákeverjük a grán ..

Vajban pirított aszalt gyümölcsök (Shírin plov)Vajban pirított aszalt gyümölcsök (Shírin plov)
azerbajdzsáni

Vajban pirított aszalt gyümölcsök (Shírin plov)

Kategória: desszert

Az aszalt sárgabarackot és az aszalt szilvát kb. 30 percre langyos vízbe áztatjuk, hogy kissé megpuhuljanak. Leszűrjük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk. A gyümölcsöket mérettől függően felszele ..

Bárányhúsos lepény gránátalmával (Kutab)Bárányhúsos lepény gránátalmával (Kutab)
azerbajdzsáni

Bárányhúsos lepény gránátalmával (Kutab)

Kategória: főétel

A tésztához egy edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az egész tojást, a sót, és fokozatosan annyi vizet (kb. 2 dl-t), amennyit felvesz. Elektromos kézi keverővel kikeverjük, majd lisztezett nyújtódeszk ..

Jelenleg a(z) 1. oldalon áll