Bárány- és sertéscsülök szarvasgombakrémmel

Bárány- és sertéscsülök szarvasgombakrémmel

  • Származás: magyar
  • Recept Kód: recept 6149
  • Kategória: főétel

2 db báránycsülök
1 db füstölt sertéscsülök
kerti fűszerek 1 csokorral
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szarvasgombakrém
8 szelet bacon
80 dkg sárgabélű burgonya
20 dkg vargánya
1 fej lilahagyma
libazsír
snidling
20 dkg karotta
2 dl vörösbor negyedére beforralva
1 kávéskanál méz
6 dkg vaj

A báránycsülköket vákuumzacskóba helyezzük, zöldfűszeres redukciót öntünk mellé és lezárás után 80 fokon 3 órán keresztül gőzöljük. A füstölt csülköt megfőzzük. A kétféle, előkészített csülköt még langyos állapotában szedjük nagyobb rostjaira, hogy a márványossága is jól érvényesüljön.

Párosításkor szarvasgombakrémet kenünk közé és némi felvert tojást használunk kötőanyagként. Kiterített baconre helyezzük, óvatosan felcsavarva, majd alufóliában megszorítva még további 15 percig összesütjük.

A sült paprikához 2 db piros kaliforniai paprikát forró sütőben megsütünk, majd lehámozva, magtalanítva, kevés olívaolajjal átpürésítjük. A karottapüréből
a beforralt borral és a vajjal kb. 60 fokos állapotban emulziót készítünk. A héjában főtt burgonyát és megmosott gombát libazsíron pirítjuk, meghintjük snidlinggel és a báránycsülök pároló levével forraljuk vissza.

Tálalása:
Tálaláskor félbe vágjuk a csü löktekercset, mellé tesszük a vargányás burgonyát, aláöntjük a vörösboros emulziót. A paprikakrémet mellépingáljuk egy evőkanál segítségével.