A híres nevezetes Szent Korona Cukrászda

A híres nevezetes Szent Korona Cukrászda
2020 június 23
Méltán vált annyira népszerűvé a soltvadkerti cukrászda, nem csak a helyiek körében. Hiszen a hagyományos és különleges sütemények mellett, hatalmas fagylalt választékkal rendelkeznek. A megszokott ízektől kezdve a mojitón keresztül, a feketeerdőn át, a málnás mascarpone ízű fagyiig minden van.

A gyümölcs fagyik teteje, gazdagon díszítve van gyümölcsökkel. A tejes fagyik pedig nagyon extrán néznek ki, mindegyik gyönyörűen van tálalva. Ha arra visz az utunk nekem egy gombóc is elég, mert egy fagyi a favoritom, a Rigó Jancsi. Nagyon könnyű nem túl édes és egy az egyben olyan, mint a sütemény, amiről a nevét kapta. Vannak benne étcsoki darabok, kakaós piskóta morzsák, és szépen elkülönül a tejszínes és a csoki habos réteg. Isteni!

A többiek fagyijából többet is megkóstoltam, de nekem ez a non plusz ultra itt.A fagyi ára nagyon baráti, hiszen egy gombóc mindössze 130,- Ft-ba kerül, és hatalmas gombócokat adnak.Én most voltam itt harmadszor, de minden alkalommal hatalmas tömeg fogadott a fagyis részen, amit a kiszolgáló személyzet hada percek alatt ellátott a kért finomságokkal.

A sütis pultnál már nem éreztem annyira ezt a szervezettséget. Az emberek tülekedtek, a kiszolgáló hölgyek pedig össze – vissza szolgáltak ki, így a negyedórás várakozás után feladtuk a dolgot és inkább mégsem vittünk sütit ajándékba. Ezt szerintem lehetne kicsit jobban szervezni.

A másik észrevételem, hogy szerintem praktikus lenne az asztalokra is kitenni szalvétát, mivel, a fagyi vagy kehely átvételekor, ha a pultnál elfelejtesz venni magadhoz szalvétát, kész kínszenvedés visszafurakodni a pulthoz a sok fagyira kiéhezett ember közé, hogy szerezz egyet.

Ezt a két dolgot leszámítva nagyon elégedettek voltunk.

A berendezés elegáns, barokkos, számomra úgy tűnt, hogy nagyon hasonlít a bécsi Sacher kávéházra, ami persze nem baj, csak azt juttatta eszembe.

Van kiülős teraszos rész is, és a cukrászda előtt egy sétáló utca rész van, ahol sok pad van, így ha valaki szeretné, ott is eltudja fogyasztani a nyalánkságát.

Soltvadkert felé, ha jársz biztosan utadba esik a Szent Korona Cukrászda, mert nagyon központi helyen van.

Ha rám hallgatsz, nem hagyod ki!